Teniszversenyek

A teniszversenyeket többféle szinten rendezik. A legnépszerűbbek a helyi, megyei és regionális szintűek, a többi komolyabb verseny országos szinten zajlik. A kezdők számára a legegyszerűbb teniszverseny a Local Tennis League, amely a parkban vagy közösségi központban lejátszott mérkőzéseket foglalja magában. Sok teniszhelyen rendszeresen rendeznek bajnokságokat is, de ezeket nehezebb megtalálni. Íme néhány ötlet a kezdéshez.

A teniszezőnek először meg kell értenie a szabályokat. Az első adag olyan, mintha először beszélne egy társkereső alkalmazásban. A labda sebességét és forgását úgy kell szabályozni, hogy először érje el a címzettet. Az adogatás nagyon erős ütés, amelyet pontosan és pontosan kell végrehajtani. Ez is pontot tehet vagy megtörhet. Sokféle teniszverseny létezik, és mindegyiket fontos megtanulni. Íme néhány gyakori teniszversenytípus és szabályaik:

A teniszjáték első lövését adogatásnak nevezik, amelyet a labdát a levegőbe adogató játékos kezdeményez. Az adogatásnak átlósan kell leszállnia az adogatódobozsal szemben. Az adogatást akár felülről, akár alulról lehet eltalálni. A hálót eltaláló adogatást „letnek” nevezik, míg a hálót érő adogatást nyerőnek tekintik. A játékosnak soha nem szabad letet ütnie, mivel az adogatás feltekercselésének fázisa jelentős erőt ad az ütésnek.

A második lövés a kézfej. A teniszezőnek képesnek kell lennie megfelelő erővel eltalálni a labdát. A US Openen az első adogatás a játék legjobb ütése, míg a második adogatás a legjobb lövés a győzelemhez a meccs. Az első adag olyan, mintha először beszélne egy társkereső alkalmazásban. A második ütés a legjobb lövés, és egyben a legerősebb is. A harmadik ütés a fonák.

A szerver adogatása egy pontot indít. Elüti a labdát az adogatódoboz ellenkező oldalára. A szervernek elég nagy kiszolgálási sebességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy elérje az ellenkező szervizdobozt. Ezt a lövést előreütésnek nevezik. Lehet kézi vagy alatti. A let akkor történik, amikor egy szerver szervája eléri a hálót. Let akkor is előfordul, ha egy szerver kihagy egy adogatást, amely elérte a hálót.

Az első adogatás egyfajta lövés, amelyet teniszversenyeken használnak. Ez egy kulcsfontosságú lövés, mert elindít egy pontot. Az adogató feldobja a labdát a levegőbe, és a szemközti adogatódobozba célozza. Az adogató ütheti a labdát alul vagy fölé. A let az, amikor az adogatás a hálóba kerül. Ez a legerősebb lövés, amely jelentős erőt ad hozzá. Ugyanakkor ez is a legfontosabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük